Gert Stegeman (1968)

Ik ben Gert Stegeman, getrouwd met Corine en vader van twee dochters Anne (2001) en Nynke (2004). We wonen op een prachtige plek in Empe, net buiten Zutphen. Mijn inspiratie vind ik onder meer in (oude) verhalen, de natuur, reizen, en mijn gezinsleven. Wat ik graag doe: motorrijden, trimhockeyen, werken in de (moes)tuin en regelmatig hardlopen.

Verbonden aan het ITIP
Sinds 2003 ben ik coach en begeleider van mensen in hun werk en loopbaan, en bij persoonlijke levensvragen. Ik ben aangesloten bij ITIP school voor leven en werk (www.itip.nl), waar ik begeleider ben in het traject Bezieling in je loopbaan, de opleiding Instrument voor Hulp, en Bezinningstochten. Verder ben ik werkzaam in (maatschappelijke) organisaties en kloosters op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en gemeenschapsvorming.

Betrokken bij deze tijd
Ik word geraakt door de thema’s van deze tijd: klimaatverandering en duurzaamheid; de noodzaak voor een reset van de economie; werken vanuit duurzame waarden, kringbewustzijn en persoonlijk leiderschap; het zoeken naar nieuwe vormen van samenwerking en -leving; etc. Het is in deze tijd meer dan ooit nodig om daarin je stem te laten horen, je eigen kracht in te zetten, en je te laten leiden door je bezieling. Ik help mensen graag om hierin dichter bij hun eigen essentie te komen, en door alles heen hun unieke steentje bij te dragen.

Mijn weg
Na mijn studie Internationale Betrekkingen aan de RijksUniversiteit in Groningen, begon ik enthousiast aan mijn loopbaan. Ik werkte eerst als intercedent en daarna als trainer op het gebied van communicatie en persoonlijke effectiviteit, toen ik op mijn 32ste een burnout kreeg. Een intense tijd volgde, waarin ik mijzelf op een hele nieuwe manier leerde kennen en mijn werk en leven vanaf de grond (en vanuit bezieling) weer op moest bouwen. Stilte en bezinning zijn sindsdien een belangrijke leidraad in mijn leven geworden, en helpen mij steeds opnieuw om in mijn dagelijkse leven af te stemmen op wat mij werkelijk bezielt. Mijn ervaring is steeds weer dat wanneer ik mijn hart en inspiratie durf te volgen, er veranderingen ontstaan die ik niet had durven dromen.

Mijn leerschool
Binnen het ITIP heb ik de 2-jarige opleiding Instrumenten voor Hulp en de 2-jarige Energetische opleiding afgerond. Bij het Hellingerinstituut in Groningen heb ik de basisopleiding Systemisch Werk en Familieopstellingen gevolgd. Verder laat ik mij doorgaand inspireren en bijscholen door mensen binnen en buiten mijn werkveld. Veel leer ik ook thuis, door in de spiegel te kijken die mijn vrouw en dochters mij regelmatig voorhouden. En uiteindelijk is het leven zelf, met al zijn goede en minder goed kanten, voor mij de grootste leerschool.