Ik ben Gert Stegeman (1968), sinds 2003 zelfstandig werkzaam als (loopbaan)coach en begeleider van mensen in hun leven en werk.

Aangesloten bij het ITIP
Vanaf 2007 ben ik aangesloten bij ITIP school voor leven en werk (www.itip.nl) als begeleider in de 3-jarige ITIP-opleiding, de opleiding Instrument voor Hulp, het traject Zin in je werk en Bezinningstochten. Verder ben ik werkzaam in (maatschappelijke) organisaties en kloosters op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en gemeenschapsvorming.

Bezieling als leidraad
Ik word geraakt door de thema’s van deze tijd: klimaatverandering en duurzaamheid; de noodzaak voor een nieuwe kijk op groei en economie; leven en werken vanuit duurzame waarden, kringbewustzijn en persoonlijk leiderschap; het zoeken naar nieuwe vormen van samenwerking en samenleving; etc. Het is in deze tijd meer dan ooit nodig om daarin een eigen geluid te laten horen, onze persoonlijke kracht in te zetten en ons te laten leiden door wat ons werkelijk bezielt. Ik help je graag om meer contact te krijgen met jouw bezieling en daar handen en voeten aan te geven in jouw leven en werk.

Mijn eigen weg
Na mijn studie Internationale Betrekkingen aan de RijksUniversiteit in Groningen, begon ik enthousiast aan mijn loopbaan, eerst als intercedent en daarna als trainer op het gebied van communicatie en persoonlijke effectiviteit. Op mijn 32ste kreeg ik een burnout! Een intense tijd volgde, waarin ik mijzelf op een hele nieuwe manier heb leren kennen, en mijn werk en leven weer vanaf de grond moest opbouwen. Stilte en bezinning hebben sindsdien een belangrijke plek in mijn leven gekregen, en helpen mij steeds opnieuw af te stemmen op wat er voor mij echt toe doet. Mijn ervaring is dat steeds wanneer ik door mijn angst en twijfels heen mijn hart en inspiratie durf te volgen, er veranderingen ontstaan die ik niet voor mogelijk had gehouden.

Het leven als leerschool
Binnen het ITIP heb ik de 2-jarige opleiding Instrumenten voor Hulp en de 2-jarige Energetische opleiding afgerond. Bij het Hellingerinstituut in Groningen heb ik de basisopleiding Systemisch Werk en Familieopstellingen gevolgd. Verder laat ik mij doorgaand inspireren en bijscholen door mensen binnen en buiten mijn werkveld. Veel leer ik ook thuis, door in de spiegel te kijken die mijn vrouw en dochters mij regelmatig voorhouden. Maar uiteindelijk is het leven zelf, met al zijn positieve en moeilijke kanten, de grootste leerschool.

Familieleven
Ik ben getrouwd met Corine (1970) en vader van twee dochters: Anne (2001) en Nynke (2004) die inmiddels het huis uit zijn. We wonen op een prachtige plek in Empe, net buiten Zutphen. Mijn inspiratie vind ik onder meer in (oude) verhalen, de natuur, reizen, en mijn gezinsleven. Verder houd ik van wandelen, lezen, werken in de (moes)tuin, motorrijden, hardlopen, hockeyen en skiën.