Ik ben Gert Stegeman (1968), getrouwd met Corine (1970) en vader van twee dochters: Anne (2001) en Nynke (2004). We delen een boerderij met de familie Wopereis-Bruijn op een prachtige plek in Empe, net buiten Zutphen. Mijn inspiratie vind ik onder meer in (oude) verhalen, de natuur, reizen, en mijn gezinsleven. Wat ik verder graag doe: wandelen, (trim)hockeyen, motorrijden, werken in de (moes)tuin en hardlopen.

Verbonden aan het ITIP
Sinds 2003 ben ik zelfstandig werkzaam als (loopbaan)coach en begeleider van mensen in hun werk en leven. Vanaf 2007 ben ik daarnaast aangesloten bij ITIP school voor leven en werk (www.itip.nl), waar ik begeleider ben in de 3-jarige ITIP-opleiding, de opleiding Instrument voor Hulp, het traject Zin in je werk en Bezinningstochten. Verder ben ik werkzaam in (maatschappelijke) organisaties en kloosters op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en gemeenschapsvorming.

Bezieling als leidraad
Ik word geraakt door de thema’s van deze tijd: klimaatverandering en duurzaamheid; de noodzaak voor een kanteling van de economie; leven en werken vanuit duurzame waarden, kringbewustzijn en persoonlijk leiderschap; het zoeken naar nieuwe vormen van samenwerking en samenleving; etc. Het is in deze tijd meer dan ooit nodig om daarin jouw eigen geluid te laten horen, je persoonlijke kracht in te zetten en je daarbij te laten leiden door wat je bezielt. Ik help je graag om daar meer contact mee te krijgen en te gaan staan voor wat je waard bent.

Mijn eigen weg
Na mijn studie Internationale Betrekkingen aan de RijksUniversiteit in Groningen, begon ik enthousiast aan mijn loopbaan. Ik werkte eerst als intercedent en daarna als trainer op het gebied van communicatie en persoonlijke effectiviteit, toen ik op mijn 32ste een burnout kreeg. Een intense tijd volgde, waarin ik mijzelf op een hele nieuwe manier leerde kennen en mijn werk en leven vanaf de grond weer moest opbouwen. Stilte en bezinning hebben sindsdien een belangrijke plek in mijn leven gekregen, en helpen mij steeds weer om mij in mijn dagelijkse leven af te stemmen op wat ik echt belangrijk vind. Mijn ervaring is dat wanneer ik door mijn angst en weerstand heen mijn hart en inspiratie durf te volgen, er veranderingen ontstaan die ik niet voor mogelijk had gehouden.

Het leven als leerschool
Binnen het ITIP heb ik de 2-jarige opleiding Instrumenten voor Hulp en de 2-jarige Energetische opleiding afgerond. Bij het Hellingerinstituut in Groningen heb ik de basisopleiding Systemisch Werk en Familieopstellingen gevolgd. Verder laat ik mij doorgaand inspireren en bijscholen door mensen binnen en buiten mijn werkveld. Veel leer ik ook thuis, door in de spiegel te kijken die mijn vrouw en dochters mij regelmatig voorhouden. Maar uiteindelijk is het leven zelf, met al zijn positieve en moeilijke kanten, de grootste leerschool.