‘Wie de Graal eens wil ontvangen,
bedenk, er geldt daartoe één wet:
een innig, heilig, diep verlangen.’

Wolfram von Eschenbach

Wandelen langs de prachtige kust van Cornwall

Deze nieuwe bezinningstocht naar het zuidwesten van Engeland is geïnspireerd op de legende van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. We wandelen langs de prachtige noordwest kust van Cornwall, waar de Atlantische Oceaan al sinds mensenheugenis op de rotsen beukt. Hier bevinden zich ook de ruïnes van het kasteel Tintagel, waar volgens de overlevering koning Arthur geboren werd. In deze mythische omgeving treden we in het spoor van Parcival, de jongen die tot ridder van de ronde tafel werd. Net als hij gaan we op zoek naar de heilige graal, naar datgene wat ons in ons werk en leven werkelijk bezielt.

Op de scheidslijn van liefelijk land en ruige zee

We stijgen en dalen langs grillige rotsformaties en bovenlangs verticale kliffen, op de scheidslijn van liefelijk land en ruige oceaan. Winderige kust met prachtige vergezichten, waar bomen nauwelijks kunnen groeien en planten laag bij de grond blijven, wordt afgewisseld met dichtbegroeide valleien, oases van rust en veelkleurige bloemenrijkdom. We passeren mooie baaien en schilderachtige havenplaatsjes, komen wilde geiten of paarden tegen, spotten misschien een papegaaiduiker, zeehond of dolfijn. 

Op zoek naar jouw heilige graal

De overweldigende natuur, de ruimte om je heen, het wandelen in stilte, helpen je om je op jezelf te richten. We doen oefeningen, mediteren, wisselen ervaringen uit, en laten ons inspireren door de verhalen van Parcival en Arthur. Verhalen die gaan over moed en trouw, over het heilige vuur vinden in jezelf, over kwetsbaar durven zijn en uitkomen voor wie je bent, en over verantwoordelijkheid nemen voor wat echt belangrijk voor je is in je leven of werk. Tijdens deze bezinningstocht neem je jouw persoonlijk leiderschap op en ga je op zoek naar jouw heilige graal.

Verblijf in cottages en jeugdherbergen

Op maandag aan het einde van de middag word je in Boscastle in Engeland verwacht, waar onze queeste begint. We willen stimuleren dat je samen met andere deelnemers met eigen vervoer naar Engeland reist, daarom bieden we deze reis zonder vlucht aan. We verblijven in twee prachtige jeugdherbergen op idyllische plekken direct aan de oceaan. Van hieruit wandelen we over verschillende stukken van het Southwest Coastpath. Soms nemen we een stukje met de lokale bus. Samen met de meegereisde kok bereiden we in de avond onze maaltijden; voor onderweg nemen we een lunchpakket mee. Het programma eindigt op vrijdag na de lunch, dan vertrekken we weer naar Nederland. Tijdens de tocht nuttigen we geen alcohol.

Met een gezonde conditie op pad

et wandelen langs de kust is behoorlijk inspannend. De diep uitgesneden inhammen zorgen voor flink wat meters stijgen en dalen, vergelijkbaar met wandelen in de bergen. Tegelijkertijd is deze reis voor iedereen met een gezonde conditie goed te doen, je hebt geen bergwandelervaring nodig. 

Praktische informatie

Verwachte data van de reis: juni 2024.
Kosten (excl. kosten eigen vervoer): ca. € 1.275,- (onder voorbehoud)

De kosten zijn inclusief begeleiding, drie overnachtingen in een cottage/jeugdherberg in twee- of meerpersoonskamers, een overnachting in hotel The Old School in Port Isaac in een 1-, 2- of 3-persoonskamer, ontbijt en diner, lunchpakketten tijdens het wandelen, koffie/thee, bagagevervoer;
exclusief vlucht (via SNP te boeken) of eigen vervoer, extra eten en drankjes, reserveringskosten (€ 25), SGR-bijdrage (€ 5) en calamiteitenfonds (€ 2,50).

De tocht wordt begeleid door Gert Stegeman en Rianne van den Heuvel. Als kok gaat Marieke Broers mee.

De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. Voor de deelnemers die definitief meegaan is er voorafgaand aan de reis een kennismakingsavond.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert Stegeman: gert@itip.nl of 06-15414871.
Of e-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510850.

Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.