But one man loved the pilgrim soul in you
And loved the sorrows of your changing face

w. yeats

Pelgrimstocht naar Assisi

Deze nieuwe bezinningstocht is geïnspireerd op het leven van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen, de minderbroeders. We wandelen door de verstilde heuvels van Umbrië, het groene hart ‘il cuore verde’ van Italië. Hier bevinden zich belangrijke plaatsen uit het leven van Franciscus. In deze mystieke omgeving, in een samengaan van natuur en cultuur, volgen we het spoor dat Franciscus 800 jaar geleden liep. Net als hij gaan we op zoek naar wat er voor ons werkelijk toe doet, naar datgene wat ons in werk en leven werkelijk bezielt. Als pelgrims onderweg naar onze oorsprong, naar ons waarachtige licht, naar die ander die we ook zijn.

Over heuvels en langs heiligdommen

De pelgrimstocht gaat over groene heuvels, door bossen, langs akkers en wijngaarden en we doorwaden hier en daar een beekje. Altijd is het mystieke verleden voelbaar, is er een middeleeuws stadje op een heuveltop in zicht. Met kerken en kloosters, met palazzo’s en pleinen die herinneren aan een rijk verleden. Om na vijf dagen pelgrimeren langs oeroude wegen te eindigen in de basiliek van Assisi.

Op zoek naar jouw fundament

De natuur, de ruimte om je heen, het wandelen in stilte helpen je om leeg te worden, naar binnen te keren en je op jezelf te richten. We doen oefeningen, mediteren, wisselen ervaringen uit en laten ons inspireren door plekken uit het leven van Franciscus waar we langskomen. En door de verhalen over hem. Verhalen die gaan over mens-zijn als onderdeel van het grote geheel, over liefde voor het leven, voor de natuur, over soberheid en over fundamentele keuzes.

Verblijf in eenvoudige sfeervolle accommodaties en kloosters

Op zondag aan het begin van de middag word je verwacht in Arezzo in Italië. We willen stimuleren dat je samen met andere deelnemers met eigen vervoer naar Italië reist. Arezzo is uitstekend per trein bereikbaar, als je met de auto reist kun je die daar achterlaten. Vanuit Arezzo vertrekt er een transfer naar de eerste accommodatie, een voormalig klooster omgebouwd tot een biologische agriturismo hoog in de heuvels boven het stadje Pietralunga.

In een aantal dagen wandelen we naar Assisi, we overnachten in eenvoudige en sfeervolle accommodaties of kloosters. Het programma eindigt op zaterdag na het ontbijt, vanuit Assisi is er een transfer naar Arezzo, van daaruit vertrekken we weer naar Nederland.

Praktische informatie

Deze reis is voor iedereen met een goede wandelconditie te doen. Het terrein is heuvelachtig, met een paar pittige klimmen, maar je hebt geen specifieke bergwandelervaring nodig.

De tocht wordt begeleid door Claartje Kocken en Gert Stegeman.

De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. Voor de deelnemers die definitief meegaan is er voorafgaand aan de tocht een kennismakingsavond.

Data, kosten en aanmelding

Data: najaar 2024, data volgen
Kosten: ca. € 1.995,- (prijs onder voorbehoud en exclusief heen- en terugreis op basis van eigen vervoer).

De kosten zijn inclusief begeleiding, zes overnachtingen in twee- of meerpersoonskamers, ontbijt, lunchpakketten tijdens het wandelen en diner, koffie/thee, bagagevervoer;
exclusief reis op basis van eigen vervoer, extra eten en drankjes, € 25 boekingskosten, € 5 SGR-bijdrage en € 2,50 calamiteitenfonds.

Eventuele extra kosten:
– toeslag voor een 1-pk: € 160,- (deze zijn op 3 overnachtingsplekken beperkt beschikbaar).

Je kunt je aanmelden via de website van Bezinningstochten.
Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Claartje Kocken: (06) 13693642 of claartje@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP 0575-510850 of bezinningstochten@itip.nl.