In werk en leven

‘Ieder mens draagt iets kostbaars in zich, dat in geen ander te vinden is. Wat echter dit ‘kostbare’ is in een mens, kan hij slechts ontdekken wanneer hij zijn sterkste gevoelens, zijn innigste wens, datgene in hem wat zijn diepste innerlijk beroert, waarachtig beseft.’

– Martin Buber (joodse filosoof)

Wil je werken vanuit wat je bezielt en daarbij meer uitgaan van je eigen kracht? Jouw leven een richting geven die beter aansluit bij wie je bent en wat je inspireert? Persoonlijke (loopbaan)coaching kan je daarin op weg helpen. We onderzoeken je (werk)situatie en kijken waar het stroomt en waar niet. Welke patronen zijn er ontstaan die je ervan weerhouden om het meest eigene van jezelf in de wereld te brengen? En wat zou je graag anders willen en heb je daarvoor in huis? Door weer te ervaren wie je bent en wat echt belangrijk voor je is, kom je tot nieuwe inzichten en bezielde keuzes. En door die stap voor stap in de praktijk te brengen, ontstaat er een verandering in je werk en leven die duurzaam is.

Verhelderend en richtinggevend
De vorm van de begeleiding is persoonlijk en afgestemd op jou en je situatie. Naast gesprek, maak ik gebruik van meditatie en mindfulness, lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen, (familie-)opstellingen en werk ik met dromen.

Ik help je om wat je eigenlijk al weet en inspireert naar boven te halen. Ik spiegel wat ik bij je zie en ervaar, wat meestal verhelderend en richtinggevend is, en soms ook confronterend. Mijn manier van werken is betrokken en zonder oordeel, laat ruimte om je eigen weg te zoeken en antwoorden te vinden, en geeft inspiratie en richting. Dat leidt tot nieuwe inzichten, een dieper contact met je gevoel en nieuwe energie en motivatie. Ik help je om dit te vertalen naar de praktijk, zodat je wezenlijke stappen kunt zetten in je werk of dagelijks leven.


Persoonlijke coaching in Coronatijd
Juist in deze tijd van het coronavirus, waarin je misschien noodgedwongen stil staat, juist heel druk bent en/of naar andere vormen zoekt, kunnen er persoonlijke (werk)vragen naar boven komen of kun je tegen dingen aanlopen die om aandacht vragen. Wees welkom daarmee! Het heeft mijn voorkeur om elkaar ‘live’ te ontmoeten. Dat kan op een veilige manier in mijn werkruimte in Empe (1,5 m afstand, ontsmetting van de ruimte, eigen thee of koffie meenemen als je dat wilt) of tijdens een wandelingcoaching.
We kunnen ook videobellen als dat je voorkeur heeft. 


Duur van een traject en locatie
De (loopbaan)coaching kan variëren van één of enkele individuele gesprekken tot een langduriger coachingstraject (meestal maximaal 8 gesprekken). De individuele sessies kunnen ook gecombineerd worden met het groepstraject Zin in je werk of bijvoorbeeld een retraite of bezinningstocht.

De individuele coachingssessies vinden plaats in mijn werkruimte bij ons huis in Empe. Deze is landelijk gelegen en goed bereikbaar met zowel auto (via de A1 vanuit Apeldoorn of via de A348/N348/N345 vanuit Arnhem), als het openbaar vervoer (1 km lopen vanaf station Voorst-Empe aan de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen). Een coachingssessie duurt ca. 1 uur en 15 minuten. 

Wandelcoaching: de natuur als spiegel
Naast individuele sessies, bied ik ook wandelcoaching aan. Mijn ervaring is dat wandelen een fijne manier is om iets helder te krijgen, waarbij de natuur soms ook een spiegel is van wat er in je leeft. Ik ken mooie wandelplekken bij mij in de buurt en op andere locaties in het land. En misschien ken je zelf een mooie plek waar je graag wandelt en af wilt spreken. Een wandelsessie duurt ca. 2 uur.

Oriënterend gesprek ter kennismaking
Heb je interesse in een kennismaking, dan kunnen we een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. We verkennen je situatie en kijken of er een basis is om samen op weg te gaan. Ik kan je zonodig doorverwijzen naar een collega of een activiteit, traject of opleiding bij het ITIP. Dit oriënterende gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Tarieven coachingssessie

Werk- en loopbaancoaching:

€ 200,- (vergoed door werkgever)
€ 140,- (ZZP)
€ 110,- (privé)
€ 75,- (videobellen)

Levenscoaching:
€ 85,- (privé)
€ 75,- (videobellen)

Wandelcoaching:
€ 225,- (vergoed door werkgever)
€ 160,- (ZZP)
€ 125,- (privé)